Ga naar de inhoud
Home » Bewoners

Bewoners

Onze bewoners

Wij bieden mensen zonder thuis, huis of houvast de kans hun leven te veranderen. Zij vinden bij ons een plek waar ze kunnen wonen en werken in een ondersteunende omgeving. Om in de gemeenschap te verblijven, verbinden zij zich aan de regels van de gemeenschap: zij zien af van een sociale uitkering en nemen actief deel aan het leven en werken. Het werken is een integraal onderdeel van het verblijf bij Emmaus Langeweg. Het stelt bewoners in staat om werkervaring op te doen en opnieuw respect voor zichzelf en anderen op te bouwen en daarmee zichzelf en anderen te helpen. Bewoners werken op alle plekken binnen de organisatie: goederen ophalen en bezorgen, sorteerwerk, onderhoud van tuinen en gebouwen en alle taken in het huishouden van de woongemeenschap. Emmaus Langeweg biedt plaats aan ca. 12 bewoners

Leven in een gemeenschap

Leven in een gemeenschap is niet alleen leven met meerdere mensen in een huis. Samenleven vraagt betrokkenheid van alle bewoners. Alle compagnons moeten elkaar respecteren en van iedereen wordt verwacht dat zij zich verbinden aan alle geldende regels en actief bijdragen aan het algemeen belang van de gemeenschap. Emmaus is een seculiere organisatie die niet verbonden is aan een religie en/of ideologie. Zowel gelovigen als niet-gelovigen zijn welkom. Emmaus Langeweg staat in principe open voor iedereen. Toch zijn er situaties denkbaar waarin wij geen passende hulp of opvang kunnen bieden. Bijvoorbeeld als de zorgvraag te groot is, of wanneer de veiligheid en stabiliteit van de gemeenschap in het gedrang komen. Dit alles hangt af van diverse factoren en kan dus verschillen van tijd tot tijd.

Ben je op zoek naar een plek en kun je je vinden in het wonen en werken zoals hier boven omschreven? Neem contact met ons op via het contactformulier, bel ons op +31 (0)168 – 324 524 of stuur een mail naar info@emmaus-langeweg.nl . Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek. Houdt er wel rekening mee dat we veel aanvragen krijgen en maar een beperkt aantal plaatsen hebben. Een positief verlopen kennismaking is helaas geen garantie voor een plek. Soms kunnen we je wel doorverwijzen naar een ander mogelijkheid.